12:00

KFUM Ludvika

Referat

Referat: Västerås Basket Late Bloomers - KFUM Ludvika

Det blev en trög start för bägge lagen. Lågt tempo och svagt skytte. Ludvika satte sina första poäng efter tre minuter. För Bloomers tog det än längre tid. I den sjunde minuten gjorde debutanten Karolis Ulinskas hemmalagets första två. Resultatet då var blott 2-4. Bägge lagen vaknade så smått och efter period ett stod det 6-11.

Andra perioden var bättre. Ludvika drog ifrån till en tolvpoängs ledning. Men Bloomers gav inte upp. Kämpade på och då Janne Johansson satte två poäng på slutsignalen av första halvleken var det 21-26.

Den tredje periodens första halva blev den bästa för Late Bloomers. Underläge vändes till ledning 30-29. Snyggaste målet gjorde Daniel Lötmo som satte ett klassiskt hook skott flygandes i luften. Men tyvärr gick det strax utför med både spel och skytte. Ludvika tog över alltmer och vann period tre 14-18, till ledning 35-44.

I fjärde började Bloomers hänga med huvudet när det gick emot. Spelet var som bortblåst och egna attacker stoppades effektivt av Ludvika. Gästerna från Dalarna fick på allvar igång sitt skytte och Bloomers hängde inte med. Lite väl stora siffror till slut. Men Late Bloomers tar med sig det positiva i att då spelet fungerar så går det bra. Underläge går att hämta upp och poängskörd framåt blir bättre och bättre.

VB Late Bloomers- Ludvika Basket 48-76 (6-11, 15-15, 14-18, 13-32)